Actualité 2019

20191111_150458
20191111_125458

Haber ; Cumartesi 16/11/2019

DIGNE LES BAINS TÜRK VE KÜLTÜR DERNEĞİ’NDE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA İLGİ YOĞUN OLDU.
Peygamber Efendimizin Dünyaya teşriflerinin 1448.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Programa, konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Başkanı Muhterem Hafiz Osman ŞAHIN Hocamız ve Ditib Lyon Din Hizmetleri Ateşemiz Sayın Ahmet SACINTI hocamız birlikte katıldılar.Program Muhterem Hafız Osman Şahin Hocamızın, muhteşem tilavetiyle başladı.
Dernek Başkanımız Celal Kesim ve Din Görevlimiz Abdullah Yıldırım‘ın selamlama konuşmalarından sonra Sayın Ateşemiz günün önemine binaen kısa bir konuşma gerçekleştirdiler.
Daha sonra Muhterem Hafız Osman Şahin Hocamızın Peygamberimiz ve Aile konulu etkili konuşmaları salonu dolduran misafirler tarafından yoğun bir dikkatle takip edildi.Sonrasında ise Derneğimiz öğrencileri tarafından sunulan şiirler,ilahiler ve kırk hadis programa ayrıca renk kattı.
Hatim duasıyla program son bulurken,
Derneğimiz tarafından, programa katılan misafirlere « Aile Hayatı » isimli kitap hediye edildi. Programın sonunda toplu bir hatıra fografı da unutulmadı.
Başta misafir hocalarımıza ve Programa ilgi alaka gösteren herkese müteşekkiriz.

Abdullah YILDIRIM

IMG-20191009-WA0000

Haber ; Carsamba  09 / 10 /2019

Digne Les Bains , Turk Kultur  Derrnek Baskanimiz   Celal KESIM ve Diyanet Din gorevlimiz Abdullah YILDIRIM , T.C. Marsilya Baskonsolugumuz ‘a  yeni gorevine baslayan.  Sayin Baskonslosumuz Arda ULUTAS ‘i Dernegimiz adina nezeket ziyaretinde bulunarak yeni gorevlerine Basarilar ve  Hayirli olsun dilekerimizi ilettiler.

Sayin BasKonsolumuz onumuzdeki  zamanlarda Bolgemize  ziyarete gelerek vatandaslarimizla en kisa zamanda bulusmayi temenni dileklerini de ilettiler…

IMG-20190414-WA0015

Haber ;  Pazar 14 / 04 / 2019

Dernegimizinde icinde bulundugu , Marignane ‘da Marsilya Bolgesi Kur’an kurslari arasi yapilan  yarismada Dernegimiz ,

Dini Bilgiler dalinda  1.lik ;  NIHAL  BIR ve SEVDENUR BIR

Hutbe dalinda  2.lik ;        KEREM EMRE KESIM

Kur’an  Kerim guzel  okuma  dalinda 3.luk ; KADIR  AKYUZ

Ezan guzel  okuma dalinda , 3 .luk ; BARIS BIR

Kazandiran kiymetli ogrencilerimizi , Din gorevlimiz  ABDULLAH YILDIRIM Hocamiza ve Degerli Ailelerini cani gonulden tebrik ediyor  , Basarilarinin  devamini yuce mevladan niyaz ediyoruz.

Ayrica program icin maddi ve manevi katkilarini bizden esirgemeyen  Dernek yonetimimize tesekkuru borc biliyoruz .

Emegi gecenlerden Allah razi olsun .

Haber ; Kemal KESIM

Haber ; Pazar 06 / 01 / 2019

Gectigimiz Hafta sonu Dernegimizde yapilan  yillik olagan  toplantimizda , Genel bilgilendirme ve Dernek  yonetimi icin secim yapilmistir.

Secim sonuclarina gore  ;

Baskan ; Celal KESIM

Baskan yardimcisi ; Ufuk KILING

Muhasebeci ; Suleyman KOKCU

Sekreterler ; Haci BIR  ve  Hasan ALTINISIK

Bayanlar da ;

Baskan ; Elvan CAGATAY

Baskan yardimcilari ; Ayfer DEMIRCI  , Kezban OZKAY , Doner DOGANTEKIN , Yasemin  TARHAN

secilmislerdir . Yeni  yonetime 2019 ve 2020 yillari arasida  yapacaklari  gorevlerinde  basarilar dileriz.